SMOKED BUFFALO HOTSAUCE (185 ml)
Pálivosť: 8/10
Spojenie dvoch fantastických omáčok z dielne českej My-Chilli - tradičná omáčka ideálna k Buffalo Hot Wings inšpirovaná údenou Smoked Peppers!
Kategória: | PÁLIVÉ OMÁČKY |
---|---|
Chilli paprička: | Trinidad Moruga Scorpion, Tabasco, Cayenne |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Pálivosť: | 8 / 10 |
Rovnako ako v najpálivejšej omáčke Smoked Peppers nájdeš aj v tejto stopu údených paprík. Ale použité fermentované tabasco papričky dodávajú úplne nový základ chuti a vône typický pre fermentované omáčky.
Ak si chceš omáčku skutočne vychutnať, skús ju samotnú, len tak, na lyžičke ako medík :) Je to zážitok a v prvej chvíli budeš asi ľutovať, no po odoznení pálivosti ucítiš parádne spojenie všetkých ingrediencií. A aj tie endorfíny potom stoja za to :)
Zloženie: Chilli (Cayenne), voda, ocot, chilli mash (fermentované Tabasco papričky, soľ), cesnaková pasta (cesnak 70%, soľ, voda), soľ, pyré z čili (Trinidad Scorpion Red, ocot), zahusťovadlo: xantánová guma.
Pálivosť: 8/10
Objem: 185 ML
Výrobca: My-Chilli s.r.o. (Česká republika)
Viac o My-Chilli:
Dvaja kamoši, ktorí sa s podporou rodín pustili robiť podnikania v gastro biznize. Žijú na južnej Morave, kde od miestnych farmárov nakupujú suroviny pre výrobu pálivých omáčok. Založili firmu s úplne minimálnymi investíciami, osem-litrovým hrncom na omáčky, vareškou, ručným tyčovým mixérom a zásobou chilli papričiek z desaťmetrovej záhradky. A s obrovským nadšením :-). Dnes ich hrniec s automatickým miešadlom má objem 100 litrov, profi gastro mixér vyzerá skôr ako zbíjačka a za jeden deň spotrebujú toľko chilli ako im predtým stačilo na celý mesiac. Biznis sa snažia riadiť podľa jednoduchého hesla: "Rob ako najlepšie vieš a správaj sa tak, ako by si sám chcel, aby sa k tebe správali ostatní".
V priebehu času sa stretli s najrôznejšími celebritami či už v klasickom showbiznise, v gastro-biznise, alebo velikánmi sveta pálivých omáčiek:
Natáčanie programu "Česko varí s Pohlreichem"
S Johnom Hardom, zakladateľom CaJohns Fiery Foods.
Ed Currie, "autor" papričky Carolina Reaper (druhý zprava).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.