Recepty

Vitajte v pikantnom raji! Objavte ohromujúcu zbierku chilli receptov z celého sveta, ktoré rozpália vaše chuťové poháriky. Začnite vaše kulinárske dobrodružstvo!

Domáca Tabasco omáčka: Jednoduchý recept na legendárnu chilli omáčku

Príprava: 35 minút Porcie: cca 500 ml Milujete ostré chute? Potom si doma určite pripravte túto legendárnu Tabasco omáčku! Tento jednoduchý recept vám ukáže, ako si vyrobiť vlastnú pálivú omáčku s dokonalou rovnováhou medzi štipľavosťou a kyslosťou. 🛒 Ingrediencie: 300 g Tabasco chilli papričiek (odstopkované, nakrájané na tenké pásiky) 1 ½ PL nasekaného cesnaku 150 g jemne nasekanej cibule ¾ ČL soli 1 ČL rastlinného oleja 500 ml vody 250 ml bieleho octu 👨‍🍳 Postup: 1️⃣ Resto...

Zahrej sa so zázvorovým shotom s čili

Zázvorový shot s chili je skvelý osviežujúci nápoj, ktorý vám dodá energiu a povzbudí váš imunitný systém. Kombinácia pikantného zázvoru a chilli je nielen chutná, ale aj zdravá.    Tu je recept, ako si pripraviť tento energizujúci shot: Ingrediencie: 50 g čerstvého zázvoru 1 malá červená chili paprička (alebo podľa chuti) 1 citrón 1-2 lyžičky medu (voliteľne) 150 ml vody Postup: Príprava zázvoru: Ošúpte zázvor a nakrájajte ho na menšie kúsky. Príprava chilli: Odstráňt...

Pimientos de Padrón s Maldonskou soľou

Pimientos de Padrón sú malé, zelené papričky pochádzajúce zo španielskeho regiónu Galícia. Tradične sa pestujú v meste Padrón, podľa ktorého nesú aj svoj názov. Tieto papričky sú známe svojou zaujímavou vlastnosťou – väčšina z nich je jemne sladká, no sem-tam natrafíte na jednu, ktorá vás prekvapí poriadnou dávkou štipľavosti! Vďaka tejto "lotérii" sú ideálnym predjedlom alebo tapas pochúťkou, ktorú obľubujú milovníci jedla po celom svete.     Príprava Pimientos de Padrón je veľmi...

5 najväčších mýtov o konzumácii pálivých jedál

5 najväčších mýtov o konzumácii pálivých jedál: Rozbitie mýtov Pálivé jedlá sú už dlho predmetom mnohých mylných predstáv. Zatiaľ čo niektorí ľudia prisahajú na zdravotné výhody konzumácie chilli papričiek, iní sa im vyhýbajú kvôli rozšíreným mýtom. V tomto článku vyvrátime 5 najväčších mýtov o konzumácii pálivých jedál a odhalíme pravdu za týmito ohnivými pochúťkami. 1. Mýtus: Pálivé jedlá spôsobujú žalúdočné vredy Vyvrátenie: Napriek všeobecnému presvedčeniu, konzumácia pálivých jedál nespô...

Najlepšie nápoje na schladenie po konzumácii pikantných jedál

Ak ste fanúšikom pikantných jedál, pravdepodobne ste už zažili intenzívnu horúčosť, ktorá je s nimi spojená. Pálenie je síce súčasťou vzrušujúceho zážitku, ale niekedy potrebujete spôsob, ako sa schladiť. V tomto článku preskúmame najlepšie nápoje, ktoré upokojia vaše chuťové bunky po tom, čo ste si dopriali pikantné jedlá. 1. Mlieko Mlieko je jedným z najúčinnejších nápojov na ochladenie po konzumácii pikantného jedla. Dôvod? Obsahuje kazeín, bielkovinu, ktorá pomáha rozkladať kapsaicín obsia...

Omáčka Chimichurri

ČO JE CHIMICHURRI? Omáčka Chimichurri pochádza z Uruguaja a Argentíny. Bežne sa vyrába z olivového oleja, červeného vínneho octu, cesnaku, vločiek červenej papriky alebo čili, nadrobno nasekanej petržlenovej vňate a sušeného alebo čerstvého oregana. V celej Argentíne a Južnej Amerike sa podáva ako marináda alebo omáčka ku grilovanému mäsu, ako sú kuracie mäso, steaky alebo jahňacie mäso a ryby. Profesionálny tip: je to skvelý spôsob, ako zužitkovať petržlenovú vňať, ktorá sa vám možno povaľuje...

5 jednoduchých receptov na čokoládu s chilli

Ak ste fanúšikmi čokolády a čilli, potom vás čaká lahôdka! Kombinácia bohatej, krémovej sladkosti čokolády s výrazným, pikantným chilli vytvára chuťový profil, ktorému sa nedá odolať. Tu je päť jednoduchých a chutných receptov na čokoládu s chilli, ktoré si môžete pripraviť doma. 1. Čokoládové pralinky s chilli Tieto luxusné pralinky sú ideálne na špeciálnu príležitosť alebo ako dekadentná pochúťka. Ingrediencie: Potrebujeme: 200 g tmavej čokolády, jemne nasekanej100 ml hustej smotany1 lyžič...

10 kreatívnych využití sušeného chilli pri varení

Sušené čili je všestranné a môže dodať vašim pokrmom príval chuti a pálivosti. Či už ste skúsený nadšenec chilli, alebo práve začínate objavovať svet pikantných jedál, tu je desať kreatívnych spôsobov, ako začleniť sušené čili papričky do svojho varenia. 1. Okoreňte si miešané vajíčka Začnite svoj deň s pikantným nádychom pridaním štipky sušeného čili do praženice. Pálivosť sa dokonale spája s krémovou štruktúrou vajec a vytvára raňajky, ktoré sú chutné a nakopnú. 2. Vylepšite si polievky a ...

Ako pripraviť chilli omáčku ?

Ako spraviť chilli omáčku ?  Chilli omáčka je neodmysliteľnou súčasťou mnohých kuchýň po celom svete. Jej pálivá chuť dokáže okamžite oživiť aj tie najjednoduchšie jedlá. Či už hľadáte spôsob, ako pridať štipku pikantnosti do vašej obľúbenej omáčky, alebo chcete pripraviť základ na chutnú čili omáčku, kľúčom je poznať správne suroviny a postup. Poďme sa na to pozrieť !  Jednoznačné budeme potrebovať základnú formu pálivej omáčky - MASH, ktorá slúži ako vynikajúci základ pre vašu chi...

Ako pripraviť domáci Kečup ?

Ako pripraviť domáci kečup? V dnešnej dobe, keď je čoraz viac ľudí zaujatých myšlienkou zdravého stravovania a vracania sa k tradičným spôsobom prípravy jedál, sa domáci kečup teší veľkej obľube. Nielenže je príprava domáceho kečupu jednoduchá a zábavná, ale výsledný produkt je aj zdravšou a chutnejšou alternatívou ku kupovaným variantom okrem tých našich 😛 ( recept máme od babičky) . Či už hľadáte klasický domáci kečup, čili kečup s extra korenením alebo pálivý kečup s nasledujúcim receptom si...

Hore
26 položiek celkom