Pesto z medvedieho cesnaku a čili

Na našich stránkach celoročne nájdeš tie naj pestá od českého výrobcu Zach´s pesto & chilli

Rôzne pálivosti, rôzne ingrediencie a každé je úplná topka, aj to nepálivé!

Toto je však prudko sezónny a jednoduchý recept na domáce pesto z medvedieho cesnaku, ktorý na jar doslova prerastá lesmi. Samotný recept už ani nemôže byť jednoduchší a najlepšie na ňom je, že si môžeš cesnakovú chuť listov vyladiť s čili papričkami presne podľa svojho gusta.

1, Pri zbere listov je najlepšie vyberať tie zdravšie a mladšie zo stredu “hniezda”. Na 4 malé fľaštičky pesta postačí menší prútený košík listov. 

2, Listy umyjeme, necháme odkvapkať, stonkovú časť odrežeme a zvyšok dáme pre uľahčenie do sekacieho mixeéra spolu s trochou olivového oleja a soli. Čili papričky sušené, vločky, alebo práškové pridávame podľa chuti.

3, Hotové pesto dáme do umytých menších fľaštičiek, uzatvoríme a dáme do chladničky.