BARBECUE OMÁČKA SO SUŠENÝMI RAJČINAMI (260g)
Pálivosť: 4/10
1. miesto World Hot Sauce Awards USA 2017 - kategória Medium hot Barbecue Sauces.
Kategória: | PÁLIVÉ OMÁČKY |
---|---|
Chilli paprička: | Jolokia |
Krajina pôvodu: | Česká republika |
Pálivosť: | 4 / 10 |
Barbecue omáčky tvoria vo svete, spoločne s klasickými hot-omáčkami, jedny z najbežnejšie používaných omáčok na dochutenie jedál. Existuje nepreberné množstvo receptov, druhov, niektoré dobré a niektoré ešte lepšie. Základné verzie BBQ omáčok obsahujú len 5-7 ingrediencií. U pokročilejších verzii receptov nie je výnimkou 20 a viac zložiek. Zloženie tech najlepších výrobkov je často strážené ako rodinné zlato.
- miesto World Hot Sauce Awards USA 2017 - kategória Medium hot Barbecue Sauces.
V roku 2016 získala My-Chilli ako prvá česká firma v histórii druhé miesto na najprestížnejšej súťaži sveta pre pálivej výrobky - World Hot Sauce Awards - s cibuľovými Chutney. O rok neskôr, v roku 2017, získali prvé miesto s Barbecue omáčkou so sušenými paradajkami.
Zloženie: Paradajkový pretlak, cukor, ocot (ryžový, balsamico), datľový sirup, sušené paradajky (6,2%), balsamicová redukcia (obsahuje antioxidant disiričitan draselný), sójová omáčka, soľ, údená paprika, čierne korenie, trstinová melasa, sušený cesnak, chilli sušené (Jolokia), škorica.
Pálivosť: 4/10
Váha: 260G
Výrobca: My-Chilli s.r.o. (Česká republika)
Viac o My-Chilli:
Dvaja kamoši, ktorí sa s podporou rodín pustili do podnikania v gastro biznize. Žijú na južnej Morave, kde od miestnych farmárov nakupujú suroviny pre výrobu pálivých omáčok. Založili firmu s úplne minimálnymi investíciami, osemlitrovým hrncom na omáčky, vareškou, ručným tyčovým mixérom a zásobou chilli papričiek z desaťmetrovej záhradky. A s obrovským nadšením :-). Dnes ich hrniec s automatickým miešadlom má objem 100 litrov, profi gastro mixér vyzerá skôr ako zbíjačka a za jeden deň spotrebujú toľko chilli, ako im predtým stačilo na celý mesiac. Biznis sa snažia riadiť podľa jednoduchého hesla: "Rob, ako najlepšie vieš a správaj sa tak, ako by si sám chcel, aby sa k tebe správali ostatní".
V priebehu času sa stretli s najrôznejšími celebritami, či už v klasickom showbiznise, v gastro biznise, alebo velikánmi sveta pálivých omáčok:
Natáčanie programu "Česko varí s Pohlreichem"
S Johnom Hardom, zakladateľom CaJohns Fiery Foods.
Ed Currie, "autor" papričky Carolina Reaper (druhý sprava).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.