6 hodnotení

CHILLI CON CARNE KORENIACA ZMES (60g)

Pálivosť: 5/10

S touto koreniacou zmesou pripravíš parádne a pálivé chilli con carne úplne jednoducho!

Môžeme doručiť do:
22.4.2024
Skladom
€3,90
Kategória: CHILLI KORENIACE ZMESI
Chilli paprička: Habanero
Krajina pôvodu: Anglicko
Pálivosť: 5 / 10

Chilli con carne je asi najznámejšie jedlo obsahujúce chilli na svete. V anglicky hovoriacom svete sa mu preto často hovorí iba "chilli"  :) Existuje na neho asi milión receptov. Základ Chilli con carne tvorí najemno nakrájané alebo mleté mäsko, fazuľka, paradajky a samozrejme chilli. Podávať sa môže s roznymi druhmi príloh ako napríklad ryža, kuskus, pečené zemiaky alebo placka.

Zloženie: údená paprika, mexické oregano, chilli papričky Ancho, Jalapeno, New Mexico a Habanero, rasca, tymián, zelerové semiačka, bobkový list, cesnakový prášok, soľ

Rýchly recept: 25g korenia na 500g mletého mäsa na prípravu tradičného mexického chilli con carne.

Pálivosť: zmes je mierne pálivá, vhodná pre celú rodinu. Chceš viac ohňa? Prisyp si trochu z kľúčenky :D

Balenie: 60 gramov

Minimálna trvanlivosť výrobku: 18 mesiacov


 

Kompletný recept (s použitím našej koreniacej zmesi):

POTREBUJEME:

  • 3 stredne veľké cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 kúsky celeru
  • 2 mrkvy
  • olivový olej
  • 1 plechovka cíceru (cca 400 g)
  • 1 plechovka červenej fazulky (cca 400 g)
  • 1 plechovka šúpaných krájaných rajčín (cca 400 g)
  • 0,5kg najemno nakrájaného hovädzieho mäsa
  • 25 gramov koreniacej zmesi Chilli Con carne
  • 2 lyžice balzamikového octa
  • 400g ryže (najlepšie basmati)
  • biely jogurt

POSTUP:

  1. Očistíme a najemno nakrájame cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler a červenú papriku (môže byť aj na hrubšie).
  2. V hrnci / vysokej panvici zohrejeme 2 lyžice oleja a pridáme nakrájanú zeleninu spolu s koreniacou zmesou. Varíme približne 7 minút, alebo pokým nebude zeleninka mäkká. Pravidelne miešame.
  3. Zlejeme prebytočnú vodu (trochu môžeme nechať) a pridáme cícer, fazuľu a paradajky. Pridáme mleté hovädzie mäso a trošku balzamika.
  4. Uvedieme do varu, potom znížime teplotu a dusíme pomaly 1 hodinu. Občas pomiešame a dochutíme podľa potreby soľou, čiernym korením a prípadne aj ďalším chilli. Kto má rád, pridá aj čerstvý nasekaný koriander.
  5. Podávame s ryžou, kuskusom alebo opečeným chlebíkom s trochou jogurtu, guacamole.

 

Dobrú chuť!

chilli con carne

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: