Pikantné kura so špargľou: Rýchle a lahodné orientálne jedlo

⏳ Príprava: 40 min. | 🍽️ Počet porcií: 4

Máte radi exotické chute s pikantným nádychom? Toto kura so špargľou, chilli a ryžovými rezancami je dokonalou kombináciou chrumkavej zeleniny, jemného kuracieho mäsa a lahodnej omáčky so sladko-pálivým tónom. Navyše je hotové za menej ako trištvrte hodiny!


🛒 Ingrediencie:

  • 80 ml tmavej sójovej omáčky
  • 80 ml sladkej chilli omáčky
  • 500 g hrubých ryžových rezancov
  • 2 PL arašidového oleja (možno nahradiť olivovým + 1 ČL arašidového masla)
  • 600 g kuracích pŕs (nakrájaných na tenké rezance)
  • 2 zväzky zelenej špargle (nakrájané na 5 cm kúsky)
  • 1 veľká červená chilli paprička (bez semienok, nakrájaná na tenké pásiky)
  • 2 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájané)
  • 1 ČL sezamového oleja
  • ½ mladej čínskej kapusty (nakrájaná na tenké rezance, tvrdé časti odstránené)

👨‍🍳 Postup:

1️⃣ Príprava omáčky a cestovín

V malej miske zmiešame sójovú a sladkú chilli omáčku. Ryžové rezance vložíme do veľkej misy, zalejeme vriacou vodou a necháme 1 minútu stáť. Potom scedíme a odložíme bokom.

2️⃣ Restovanie kuracieho mäsa

Rozpálime wok na vysoký plameň, pridáme 2 ČL arašidového oleja. Do horúceho oleja vložíme polovicu kuracieho mäsa a smažíme 2 – 3 minúty, kým nie je krásne zlatisté. Mäso vyberieme a odložíme na tanier, rovnaký postup zopakujeme s druhou polovicou.

3️⃣ Pridanie zeleniny

Do woku pridáme zvyšný arašidový olej, potom pridáme špargľu, chilli, cesnak a sezamový olej. Restujeme cca 2 minúty, aby sa chute prepojili.

4️⃣ Finalizácia jedla

Do woku pridáme ryžové rezance, opečené kuracie mäso a pripravenú omáčku. Dôkladne premiešame a smažíme ešte 1 minútu. Na záver pridáme nakrájané listy čínskej kapusty, premiešame a smažíme 15 sekúnd, kým listy jemne nezvädnú.


🔥 Tip:

Ak nemáte arašidový olej, môžete použiť olivový olej a pridať 1 ČL arašidového masla – jedlo tak získa lahodnú orechovú arómu.