⏳ Príprava: 40 min. | 🍽️ Počet porcií: 4
Máte radi exotické chute s pikantným nádychom? Toto kura so špargľou, chilli a ryžovými rezancami je dokonalou kombináciou chrumkavej zeleniny, jemného kuracieho mäsa a lahodnej omáčky so sladko-pálivým tónom. Navyše je hotové za menej ako trištvrte hodiny!
🛒 Ingrediencie:
- 80 ml tmavej sójovej omáčky
- 80 ml sladkej chilli omáčky
- 500 g hrubých ryžových rezancov
- 2 PL arašidového oleja (možno nahradiť olivovým + 1 ČL arašidového masla)
- 600 g kuracích pŕs (nakrájaných na tenké rezance)
- 2 zväzky zelenej špargle (nakrájané na 5 cm kúsky)
- 1 veľká červená chilli paprička (bez semienok, nakrájaná na tenké pásiky)
- 2 strúčiky cesnaku (nadrobno nakrájané)
- 1 ČL sezamového oleja
- ½ mladej čínskej kapusty (nakrájaná na tenké rezance, tvrdé časti odstránené)
👨🍳 Postup:
1️⃣ Príprava omáčky a cestovín
V malej miske zmiešame sójovú a sladkú chilli omáčku. Ryžové rezance vložíme do veľkej misy, zalejeme vriacou vodou a necháme 1 minútu stáť. Potom scedíme a odložíme bokom.
2️⃣ Restovanie kuracieho mäsa
Rozpálime wok na vysoký plameň, pridáme 2 ČL arašidového oleja. Do horúceho oleja vložíme polovicu kuracieho mäsa a smažíme 2 – 3 minúty, kým nie je krásne zlatisté. Mäso vyberieme a odložíme na tanier, rovnaký postup zopakujeme s druhou polovicou.
3️⃣ Pridanie zeleniny
Do woku pridáme zvyšný arašidový olej, potom pridáme špargľu, chilli, cesnak a sezamový olej. Restujeme cca 2 minúty, aby sa chute prepojili.
4️⃣ Finalizácia jedla
Do woku pridáme ryžové rezance, opečené kuracie mäso a pripravenú omáčku. Dôkladne premiešame a smažíme ešte 1 minútu. Na záver pridáme nakrájané listy čínskej kapusty, premiešame a smažíme 15 sekúnd, kým listy jemne nezvädnú.
🔥 Tip:
Ak nemáte arašidový olej, môžete použiť olivový olej a pridať 1 ČL arašidového masla – jedlo tak získa lahodnú orechovú arómu.