🌶️ Rozdiely medzi Cayenne, Jalapeño a Habanero

Ak si milovník pálivého, určite si už počul o Cayenne, Jalapeño a Habanero papričkách. Každá z nich má svoje špecifiká, ktoré ovplyvňujú ich chuť, pálivosť a použitie v kuchyni.

Cayenne

  • Pálivosť: 30 000 – 50 000 SHU

  • Chuť: Ostrá, prenikavá

  • Použitie: Často sa suší a mletá na prášok, vhodná do omáčok a marinád

Jalapeño

  • Pálivosť: 2 500 – 8 000 SHU

  • Chuť: Mierne pálivá, s nádychom sladkosti

  • Použitie: Skvelá na plnenie, do salsy alebo nakladaná

Habanero

  • Pálivosť: 100 000 – 350 000 SHU

  • Chuť: Veľmi pálivá, ovocná

  • Použitie: Ideálna do exotických omáčok a marinád