Ak si milovník pálivého, určite si už počul o Cayenne, Jalapeño a Habanero papričkách. Každá z nich má svoje špecifiká, ktoré ovplyvňujú ich chuť, pálivosť a použitie v kuchyni.
Cayenne
-
Pálivosť: 30 000 – 50 000 SHU
-
Chuť: Ostrá, prenikavá
-
Použitie: Často sa suší a mletá na prášok, vhodná do omáčok a marinád
Jalapeño
-
Pálivosť: 2 500 – 8 000 SHU
-
Chuť: Mierne pálivá, s nádychom sladkosti
-
Použitie: Skvelá na plnenie, do salsy alebo nakladaná
Habanero
-
Pálivosť: 100 000 – 350 000 SHU
-
Chuť: Veľmi pálivá, ovocná
-
Použitie: Ideálna do exotických omáčok a marinád