CHIPOTLE MAJONÉZA

chipotle sauce

Ak máte radi majonézu ako doplnok k čipsom, pečeným zemiakom, šalátom alebo zemiakovým plackám, tak potom určite vyskúšajte aj ochutenú majonézu s korením/papričkami CHIPOTLE.

Recept obsahuje papričky CHIPOTLE naložené v omáčke Adobo, čo však ľahko u nás nezoženiete. Preto som pre Vás pripravil slovenskú :) verziu receptu, kde Adobo omáčku nahradíme inými dobrotami z našej špajze/chladničky. Poďme na to.

 

 

 

 

POTREBUJEME:



- 1⁄2 šálky majonézy
- 1⁄4 šálky kyslej smotany (aj biely grécky jogurt by mohol byť)
- 1⁄4 čajovej lyžičky oregána (sušený alebo čerstvý)
- 2 čajové lyžička korenia chipotle
- 2 čajové lyžičky kečupu
- pár kvapiek sójovej omáčky
- štipku soli, drveného kmínu, sušeného cesnaku
- pár kvapiek citrónu na zjemnenie (ak je potrebné)

POSTUP:



Veľmi jednoduchý. Všetko spolu zmiešame. Skladujeme v chladničke.