Bravčové rolády plnené slivkami a slaninou

Príroda sa nám už zobúdza a čo chvíľa bude treba venovať svoj čas záhradným prácam. Preto sme sa ešte rýchlo ponorili do varenia a pripravili opäť niečo lahodné pre Vás. Dnes to bude trocha netradičná kombinácia slaného a sladkého. Dokonca mi neuveríte, ale pri dnešných bravčových roládkach som ako prílohu spravil cous cous :). Áno priznávam zachutil mi a dokonca sa mi zapáčil hlavne tým, že ho skrátka viete ochutiť a pripraviť ako chcete vy sami.

Späť ale k receptu. Príprava je trocha náročnejšia a nepatrí ani k tých kuchynským “rýchlovkám”, avšak s jeho výsledkom budete spokojný.

 

 

 

 

Potrebujeme:

(na 4 porcie)

  • 8 plátkov bravčového karé
  • 180 g cous cous
  • 1 balenie sušených sliviek
  • 150 g na plátky nakrájanej slaniny (my sme použili oravskú)
  • 1 cibuľu
  • stonkový zeler
  • 1 mrkva
  • soľ
  • čierne ml. korenie
  • mletú rascu
  • worcester omáčku
  • chilli vločky

 

Príprava

Bravčové karé vyklepeme ako rezne na tenko a pritom ich jemne okoreníme a osolíme. Predtým ako sa pustíme do samotného varenia, si pripravíme rolády (inak by sme to asi nemali ani kedy stihnúť).

Na plátok vyklepaného mäsa položíme slaninku, posypeme chilli vločkami, na kraj dve slivky a zvinieme roládu. Aby sa nám roláda nerozpadla, použijeme špáratká, ktoré zapichneme po krajoch (pokiaľ je rezeň veľký, tak aj stredom)

Následne si nakrájame cibuľu, mrkvu a asi 3 stonky zeleru na drobno a dáme do hrnca popražiť. Počas praženia jemne osolíme a pridáme aj štipku mletej rasci a mletého čierneho korenia. Zeleninu podlejeme 1 dcl vody a pomiešame. Rolády poukladáme na zeleninu a pokvapkáme worcestrovou omáčkou. Následne hrniec prikryjeme a stlmíme oheň. Nezabudnite sa občas na to pozrieť a pomiešať zeleninu s roládami, inak vám to prihorí.

Rolády varíme alebo ak chcete dusíme na zelenine cca 80 minút pokiaľ nie sú krásne mäkké. Počas varenia nezabúdajte podlievať vodou, prípadne ak máte doma kuracím vývarom. Po uvarení rolády vyberieme a rozvarenú zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérom. Následne ju dochutíme soľou, rascou, prípadne aj worcestrovou omáčkou.

 

Čo sa týka cous cous, tak príprava je ľahká a dostupná na obaloch od tohto produktu.

 

Všetko máte hotové, už len spravte pekné kopčeky cous cousu na tanieri a roládu zalejte vynikajúcou omáčkou. Uvidíte kombinácia sladkej slivky a slaninky vás skrátka dostane 

 

bacon, roláda, slivky, chilli, cous cous

AUTORI: CHILLIBROTHERS.SK